Jarak antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang

Jarak dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang ialah 477 kilometer dengan jalan termasuk 441 kilometer di jalan raya. Jalan mengambil masa kira-kira 4 jam dan 44 minit dan pergi melalui Nibong Tebal, Segambut, Kuang, Rawang, Bukit Beruntung, Slim River dan Sungkai.

Terdapat tol di laluan.
Klik di sini untuk memuatkan peta interaktif
Bandingkan laluan ini dalam perkhidmatan lain:
Bandar
Pekan
Kampung
Dusun
Lebuhraya
Utama
Sekunder
Tidak dikesan
Titik Jarak Masa Bahan bakar
Bukit Tinggi 0 km 0:00 00 min 0.0 l
2 51 km, 38 min
Segambut 51 km 0:38 38 min 3.9 l
E33 E1 17 km, 10 min
Kuang 68 km 0:49 49 min 5.4 l
E1 6 km, 03 min
Rawang 74 km 0:52 52 min 5.5 l
E1 15 km, 07 min
Bukit Beruntung 88 km 1:00 1 j 00 min 6.9 l
E1 53 km, 28 min
Slim River 141 km 1:29 1 j 29 min 10.5 l
E1 25 km, 13 min
Sungkai 166 km 1:42 1 j 42 min 13.1 l
E1 57 km, 31 min
Gopeng 224 km 2:14 2 j 14 min 17.7 l
E1 131 km, 1 j 15 min
Nibong Tebal 355 km 3:29 3 j 29 min 28.1 l
E1 122 km, 1 j 14 min
Kubur Panjang 477 km 4:44 4 j 44 min 37.9 l
Bandar
Pekan
Kampung
Dusun
Lebuhraya
Utama
Sekunder
Tidak dikesan
Titik Jarak Masa Bahan bakar
Bukit Tinggi 0 km 0:00 00 min 0.0 l
E8 34 km, 28 min
Taman Permai Jaya 34 km 0:28 28 min 2.6 l
E8 E33 17 km, 10 min
Segambut 51 km 0:38 38 min 3.9 l
E33 E1 15 km, 09 min
Taman Impian Indah 66 km 0:48 48 min 5.1 l
E1 2 km, 01 min
Kuang 68 km 0:49 49 min 5.4 l
E1 6 km, 03 min
Rawang 74 km 0:52 52 min 5.5 l
E1 15 km, 07 min
Bukit Beruntung 88 km 1:00 1 j 00 min 6.9 l
E1 41 km, 22 min
Behrang 129 km 1:22 1 j 22 min 10.1 l
E1 12 km, 06 min
Slim River 141 km 1:29 1 j 29 min 10.5 l
E1 14 km, 07 min
Trolak 155 km 1:36 1 j 36 min 12.0 l
E1 12 km, 06 min
Sungkai 166 km 1:42 1 j 42 min 13.1 l
E1 41 km, 22 min
Kampung Sahom 208 km 2:05 2 j 05 min 16.4 l
E1 16 km, 08 min
Gopeng 224 km 2:14 2 j 14 min 17.7 l
E1 7 km, 03 min
Simpang Pulai 231 km 2:18 2 j 18 min 18.1 l
E1 12 km, 07 min
Ipoh Garden 243 km 2:25 2 j 25 min 19.3 l
E1 9 km, 06 min
Meru Raya 252 km 2:31 2 j 31 min 19.8 l
E1 29 km, 18 min
Padang Rengas 281 km 2:49 2 j 49 min 22.2 l
E1 9 km, 04 min
Bukit Gandang 290 km 2:54 2 j 54 min 22.9 l
E1 8 km, 04 min
Changkat Jering 298 km 2:58 2 j 58 min 23.4 l
E1 19 km, 10 min
Kampung Dew 317 km 3:09 3 j 09 min 25.0 l
E1 17 km, 09 min
Alor Pongsu 334 km 3:18 3 j 18 min 26.4 l
E1 20 km, 11 min
Nibong Tebal 355 km 3:29 3 j 29 min 28.1 l
E1 6 km, 03 min
Valdor 361 km 3:33 3 j 33 min 28.8 l
E1 11 km, 06 min
Juru 372 km 3:39 3 j 39 min 29.4 l
E1 11 km, 07 min
Seberang Jaya 383 km 3:46 3 j 46 min 30.5 l
E1 4 km, 02 min
Kampong Tanjong Putus 386 km 3:49 3 j 49 min 30.8 l
E1 2 km, 01 min
Kampung Teluk 389 km 3:50 3 j 50 min 31.0 l
E1 9 km, 04 min
Bertam 397 km 3:55 3 j 55 min 31.6 l
E1 5 km, 02 min
Bumbung Lima 402 km 3:58 3 j 58 min 32.1 l
E1 4 km, 02 min
Kampung Pokok Assam 407 km 4:00 4 j 00 min 32.3 l
E1 3 km, 01 min
Kampung Matang Gadong 410 km 4:02 4 j 02 min 32.7 l
E1 16 km, 08 min
Bedong 426 km 4:10 4 j 10 min 33.8 l
E1 20 km, 10 min
Bukit Jenun 445 km 4:21 4 j 21 min 35.3 l
E1 11 km, 06 min
Kampung Batu Menunggul 457 km 4:28 4 j 28 min 36.5 l
K133 3 km, 02 min
Pendang 460 km 4:31 4 j 31 min 36.6 l
K133 5 km, 03 min
Kampung Alor Punti 465 km 4:34 4 j 34 min 37.1 l
K133 4 km, 03 min
Kampung Bukit Sekechong 469 km 4:37 4 j 37 min 37.3 l
K125 K128 4 km, 02 min
Kampung Kubang Pisang 473 km 4:40 4 j 40 min 37.9 l
K128 4 km, 02 min
Kubur Panjang 477 km 4:43 4 j 43 min 37.9 l

Sering bertanya soalan-soalan

Berapa biayanya untuk memandu dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang?

Kos bahan bakar: 66 MYR

Kos bahan api ini dikira sebagai: (Jarak laluan 477 km / 100 km) * (Penggunaan bahan bakar 8 l/100 km) * (Harga bahan bakar 1.73 MYR / l)

Anda boleh melaraskan penggunaan bahan api dan harga bahan api di sini.

Berapa lama menaiki kereta dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang?

Masa memandu: 4 j 44 min

Masa ini dikira untuk memandu pada kelajuan maksimum yang dibenarkan, dengan mengambil kira sekatan peraturan lalu lintas.

  • 347 km dengan kelajuan maksimum 110 km/j = 3 j 9 min
  • 32 km dengan kelajuan maksimum 100 km/j = 19 min
  • 48 km dengan kelajuan maksimum 90 km/j = 31 min
  • 37 km dengan kelajuan maksimum 80 km/j = 27 min
  • 3 km dengan kelajuan maksimum 60 km/j = 2 min
  • 10 km dengan kelajuan maksimum 50 km/j = 11 min
  • 1 km dengan kelajuan maksimum 20 km/j = 1 min

Itu dikira masa memandu tidak mengambil ke account pertengahan berhenti dan kesesakan lalu lintas.

Berapa jauhkah Bukit Tinggi ke Kubur Panjang melalui darat?

Jarak antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang ialah 477 km dengan jalan termasuk 441 km di lebuhraya.

Koordinat satelit jalan raya tepat digunakan untuk pengiraan ini. Awal dan akhir mata adalah pusat dari Bukit Tinggi dan Kubur Panjang masing-masing.

Berapa jauh Bukit Tinggi ke Kubur Panjang dengan pesawat?

Jarak terpendek (udara garis, seperti terbangnya gagak) antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang adalah 331 km.

Jarak ini dikira menggunakan Haversine formula sebagai besar-bulatan jarak antara dua titik di permukaan satu bidang. Awal dan akhir mata adalah pusat dari Bukit Tinggi dan Kubur Panjang masing-masing. Jarak sebenar antara lapangan terbang mungkin berbeza.

Berapa jam adalah Bukit Tinggi dari Kubur Panjang dengan pesawat?

Pesawat Boeing 737 memerlukan 24 min untuk menempuh jarak 331 km pada kelajuan pelayaran 800 km/j.

Pesawat kecil "Cessna 172" perlukan 1 j 30 min untuk penerbangan ini jarak rata-rata di kecepatan 220 km/j.

Kali ini adalah anggaran dan tidak mengambil ke account lepas landas dan mendarat kali, lokasi lapangan terbang dan dunia sebenar lain faktor.

Berapa lamakah perjalanan dengan helikopter dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang?

Cepat helikopter "Eurocopter AS350" atau "Hughes OH-6 Cayuse" butuh 1 j 22 min untuk menutup jarak 331 km di kelajuan pelayaran 240 km/j.

Popular "Robinson R44" butuh 1 j 34 min untuk penerbangan ini jarak pada kelajuan rata-rata 210 km/j.

Kali ini adalah anggaran dan tidak mengambil ke account lepas landas dan mendarat kali, bandara lokasi dan lain-lain dunia sebenar faktor.

Apakah bandar yang terletak di tengah-tengah antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang?

Titik tengah antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang ialah Ipoh Garden. Ia adalah kira-kira 5 km dari yang tepat titik tengah oleh jalan.

Jarak dari Ipoh Garden ke Bukit Tinggi adalah 243 km dan memandu akan mengambil masa kira-kira 2 j 25 min. Jalan antara Ipoh Garden dan Kubur Panjang telah panjang 234 km dan akan mengambil masa kira-kira 2 j 18 min.

Bandar lain yang terletak berhampiran dengan titik tengah:

  • Simpang Pulai berada dalam jarak 231 km dari Bukit Tinggi dan 246 km dari Kubur Panjang
  • Meru Raya berada dalam jarak 252 km dari Bukit Tinggi dan 225 km dari Kubur Panjang
  • Gopeng berada dalam jarak 224 km dari Bukit Tinggi dan 253 km dari Kubur Panjang

Di manakah Bukit Tinggi secara relatif kepada Kubur Panjang?

Bukit Tinggi terletak 331 km selatan-timur dari Kubur Panjang.

Bukit Tinggi mempunyai koordinat geografi: latitud 3.40441, longitud 101.84052.

Kubur Panjang mempunyai koordinat geografi: latitud 6.08737, longitud 100.55326.

Lebuh raya manakah yang pergi dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang?

Laluan dari Bukit Tinggi ke Kubur Panjang berikut E1.

Lain kecil bahagian lulus di sepanjang jalan:

  • 2: 34 km
  • E8: 28 km
  • E33: 14 km
  • K133: 10 km
  • K125: 6 km
  • K128: 5 km
  • 54: 2 km
  • 28: 2 km
Jarak antara Bukit Tinggi dan Kubur Panjang adalah kedudukan ke-1,231 dalam kedudukan populariti.
Ada pertanyaan? Hubungi kami!
<